fbpx

Παγκόσμιο IIHF: Στον θρόνο ξανά ο Καναδάς! (vid)

Παγκόσμιο IIHF: Στον θρόνο ξανά ο Καναδάς! (vid)

Πρωταθλητής κόσμου για 28η(!) φορά στην ιστορία του στέφθηκε ο Καναδάς, στους άνδρες. Οι Καναδοί επικράτησαν της Γερμανίας με 5-2 σε έναν τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος πολύ πιο αμφίρροπο από όσο δείχνει το τελικό σκορ, ανεβαίνοντας έτσι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.

Στην πρώτη περίοδο, η Γερμανία πήρε το προβάδισμα με γκολ των Γιαν Πετέρκα και ο Καναδάς ισοφάρισε με σκόρερ τον Σάμουελ Μπλε. Παρόμοια εξέλιξη είχε και το δεύτερο μέρος, με τον Ντάνιελ Φίσμπουχ να βάζει ξανά μπροστά στο σκορ τους Γερμανούς και τον Λόσον Κράουζ να ισοφαρίζει σε 2-2.

Στην τρίτη περίοδο όμως, αν και η αγωνιστική εικόνα ήταν ισορροπημένη, ο Μπλε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έκανε το 3-2 και σε μία… ανύποπτη αντεπίθεση ο Τάιλερ Τοφόλι ανέβασε το σκορ στο 4-2. Στα τελευταία λεπτά οι Γερμανοί έπαιξαν δίχως τερματοφύλακα προκειμένου να ρίξουν έναν επιπλέον παίκτη μέσα, με αποτέλεσμα ο Σκοτ Λάφτον να σκοράρει από πολλά μέτρα απόσταση σε κενή εστία, γράφοντας το τελικό 5-2.

Για τη Γερμανία αυτή είναι η τρίτη φορά στην ιστορία της που αποχωρεί από τη διοργάνωση με το ασημένιο μετάλλιο. Οι άλλες δύο ήταν το μακρινό 1930 (Δημοκρατία της Βαϊμάρης) και το 1953 ως Δυτική Γερμανία. Μέχρι και σήμερα, οι Γερμανοί δεν έχουν καταφέρει ποτέ να ανεβούν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά