fbpx

Παγκόσμιο IIHF: Ιστορικό χάλκινο μετάλλιο για τη Λετονία! (vid)

Παγκόσμιο IIHF: Ιστορικό χάλκινο μετάλλιο για τη Λετονία! (vid)

Σε μία ανεπανάληπτη επιτυχία εξελίχθηκε για τη Λετονία το Παγκόσμιου Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί Πάγου των ανδρών, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε στο βάθρο. Οι Λετονοί επικράτησαν των ΗΠΑ με 4-3 στην παράταση του μικρού τελικού, κατακτώντας έτσι το παρθενικό τους μετάλλιο, χάλκινου χρώματος.

Η πρώτη περίοδος του μικρού τελικού ήταν… χορταστική, με τους Ρόμπερτς Μπούκαρτς και Γιάνις Γιάκς να βάζουν δύο φορές μπροστά στο σκορ τη Λετονία και τον Ρόκο Γκριμάλντι να απαντά δύο φορές για λογαριασμό των Αμερικανών, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στην τρίτη περίοδο ο Ματ Κορονάτο έβαλε μπροστά στο σκορ τις ΗΠΑ με 3-2, για να έρθει η απάντηση από τον Κρίστιανς Ρούμπινς 4μιση λεπτά πριν το φινάλε, κάνοντας το 3-3 και στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί, οι Λετονοί μπήκαν άκρως δυναμικά και μετά από 82 δευτερόλεπτα πέτυχαν το χρυσό γκολ με τον Ρούμπινς, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3.

Σημειώνεται πως ποτέ πριν τη φετινή διοργάνωση η Λετονία δεν είχε καταφέρει να βρεθεί ψηλότερα από την 7η θέση στην τελική κατάταξη ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Στον αντίποδα, οι ΗΠΑ απέτυχαν για δεύτερη σερί χρονιά στον μικρό τελικό, καθώς και πέρσι είχαν γνωρίσει την ήττα από την Τσεχία.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά