fbpx

Σκι αντοχής: Πέθανε Στα 98 της η πρωτοπόρος Σίιρι Ράντανεν

Σκι αντοχής: Πέθανε Στα 98 της η πρωτοπόρος Σίιρι Ράντανεν

Μία από τις πρώτες γυναίκες που πήραν μέρος στο σκι αντοχής και έγραψαν ιστορία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

 Η Σίιρι Ράντανεν από τη Φινλανδία «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 στο Όσλο όταν το αγώνισμα του σκι αντοχής άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στις γυναίκες.

Παίρνοντας μέρος στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων η Ράντανεν τερμάτισε 3η πίσω από τις συμπατριώτισσές της, Λίντια Βίντεμαν και Μίρια Χιτάμις. Η ίδια πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στους αγώνες του 1956 στην Κορτίνα Ντ’Αμπέτσο όταν νίκησε στο ομαδικό μαζί με τη Χιτάμις και την Πόλκουνεν ενώ η τελευταία της παρουσία σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1960 στο Σκουόου Βάλεϊ των ΗΠΑ, παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό.

Σε επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος η εκλιπούσα πήρε το αργυρό μετάλλιο το 1954 στο ομαδικό όπως και στο ατομικό ενώ στη διοργάνωση του 1958 βρέθηκε ξανά στο βάθρο με το χάλκινο στο ατομικό και το αργυρό στο ομαδικό. Τέλος, το 1962 σε ηλικία τότε 37 ετών πήρε το χάλκινο στο ομαδικό που ήταν και το τελευταίο μετάλλιο στην καριέρα της.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά