fbpx

Σκι Αντοχής: Παραιτήθηκε από τη νορβηγική ομάδα ο Κλέμπο

Σκι Αντοχής: Παραιτήθηκε από τη νορβηγική ομάδα ο Κλέμπο

Ο Γιοχάνες Χέσφλοτ Κλέμπο πήρε την απόφαση αυτή ώστε η ομοσπονδία του να μπορεί να χρηματοδοτήσει άλλους αθλητές.

Ο Νορβηγός αθλητής ήταν μέλος της εθνικής του ομάδας από τον Απρίλιο του 2017 και αναμενόταν να μείνει εκεί έως το 2025, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί ενόψει της επόμενης σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου σκι αντοχής.

«Μεγάλες αλλαγές πριν την επόμενη σεζόν. Αποφάσισα να μην είμαι πλέον μέλος της εθνικής ομάδας. Δεν γνωρίζω πως θα είναι το μέλλον αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο, ο παππούς μου θα παραμείνει ομοσπονδιακός τεχνικός και ο πατέρας μου διευθυντής. Πολλά πράγματα συνέβησαν σε σύντομο διάστημα αλλά η διαδικασία σχεδιασμού αρχίζει από τώρα».

Ο 26χρονος Κλέμπο είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία με τρία χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 ενώ τον περασμένο Μάρτιο έγραψε ιστορία όταν έφτασε τις 20 νίκες στην σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου, μόλις ο δεύτερος που το καταφέρνει. Ο Κλέμπo έφτασε τις τέσσερις κρυστάλλινες σφαίρες γενικής ενώ μετρά 90 παρουσίες σε βάθρο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο περιορισμού του κόστους της νορβηγικής ομοσπονδίας είναι ο κύριος λόγος που δεν θέλει πλέον να αποτελεί μέλος της εθνικής ομάδας. «Με την παραίτησή μου, η ομοσπονδία μπορεί να μειώσει τα κόστη της και να επενδύσει περισσότερα χρήματα σε άλλους αθλητές. Ναι, τώρα δεν θα πρέπει να πληρώνουν για τα προπονητικά κοινόβια σε υψόμετρο. Έχω αρκετούς συναθλητές στην εθνική ομάδα που νιώθω ότι δεν γνώρισαν καλή συμπεριφορά. Θα συνεχίσω να έχω στενή επαφή με τους συναθλητές μου στην εθνική αν και πλέον δεν θα αποτελώ μέλος της».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά