fbpx

ISU: Ιούνιο ή Οκτώβριο οι αποφάσεις για Ρωσία και Λευκορωσία

ISU: Ιούνιο ή Οκτώβριο οι αποφάσεις για Ρωσία και Λευκορωσία

Η διεθνής ομοσπονδία, η ISU, ανακοίνωσε ότι θα λάβει τις αποφάσεις της για την συμμετοχή Ρωσίας και Λευκορωσίας αργότερα μέσα στο έτος.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τη νέα σύσταση της ΔΟΕ που επιτρέπει στις αθλητικές ομοσπονδίες να επιτρέψουν σε ατομικό επίπεδο αθλητές και αθλήτριες από τις δύο παραπάνω χώρες να συμμετέχουν υπό ουδέτερο καθεστώς αρκεί να μην στηρίζουν ανοικτά την εισβολή στην Ουκρανία και να μην έχουν σχέσεις με τις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας.

«H ISU παρατηρεί προσεκτικά την κατάσταση στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις στις δραστηριότητές μας», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας. «Καθώς η σεζόν έχει ήδη ολοκληρωθεί το συμβούλιο της ISU θα συζητήσει το θέμα στις επόμενες συνεδριάσεις της, είτε τον Ιούνιο είτε τον Οκτώβριο».

Οι Ρώσοι αθλητές που παραμένουν αποκλεισμένοι έχουν ασκήσει έφεση η οποία θα εκδικαστεί από το CAS στις 2 Μαϊου και σε περίπτωση επιστροφής τους το ταχύτερο που μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους είναι το Hollins Trophy International στο καλλιτεχνικό πατινάζ το οποίο διεξάγεται το διάστημα 9 με 12 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά