fbpx

Ρεπίλοφ: «Συνεχίζω να αισθάνομαι παγκόσμιος πρωταθλητής»

Ρεπίλοφ: «Συνεχίζω να αισθάνομαι παγκόσμιος πρωταθλητής»

Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής luge ο Ρόμαν Ρεπίλοφ, κατέκρινε τη διεθνή ομοσπονδία για την απουσία των αθλητών της Ρωσίας.

 Ο Ρεπίλοφ, ο οποίος πήρε διαδοχικούς τίτλους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα luge το 2020 και το 2021 και τον τίτλο στο σπριντ δήλωσε ότι εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του παγκόσμιο πρωταθλητή. Η διεθνής ομοσπονδία, η FIL, έχει πάρει τα πιο αυστηρά μέτρα για την εισβολή στην Ουκρανία, απαγορεύοντας την συμμετοχή των Ρώσων όχι μόνο από τους αγώνες αλλά και από όλες τις επιτροπές της.

 Μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα, Sport Express, ο Ρεπίλοφ τόνισε ότι το επίπεδο έχει πέσει χωρίς την συμμετοχή των αθλητών της χώρας του. «Είναι στο απόλυτο χάος για να είμαι ειλικρινής», σχολίασε. «Οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια μέρη, όλη τη χρονιά. Πρακτικά δεν υπήρχε ποικιλία. Σε κάποια αγωνίσματα δεν υπήρχαν αρκετές συμμετοχές. Θα έπρεπε να είναι 30 με 32 αλλά ήταν 28 με 29».

Αυτό που δεν είδε ο Ρεπίλοφ ήταν το ατομικό των ανδρών που είδε 5 διαφορετικούς νικητές σε 12 αγώνες παγκοσμίου κυπέλλου με τον Γερμανό Μαξ Λάνγκενχαν να παίρνει τη νίκη στους τελευταίους 6 και τον Ιταλό Ντόμινικ Φισνάλερ να παίρνει τον τίτλο στη γενική. Στο ατομικό των γυναικών υπήρξαν τέσσερις διαφορετικές νικήτριες σε 12 αγώνες με τη Γερμανίδα Γιούλια Τάουμπιτς να παίρνει τον τίτλο στη γενική.

 Ο Αυστριακός Γιόνας Μίλερ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής αν και δεν πήρε νίκη στο παγκόσμιο κύπελλο ενώ η Άνα Μπεράιτερ από τη Γερμανία, κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, πήρε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας αν και είχε μόλις μία νίκη στο παγκόσμιο κύπελλο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά