fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νικητής και στην καταδίωξη ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο (vid)

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νικητής και στην καταδίωξη ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο (vid)

Ο Γιοχάνες Τίγκνες Μπο πήρε τη νίκη και στον αγώνα καταδίωξης στο παγκόσμιο κύπελλο διάθλου μπροστά στο κοινό της χώρας του.

Ο Νορβηγός κατάφερε να σημειώσει άλλη μία επιτυχία μπροστά στο κοινό της χώρας του την προτελευταία ημέρα δράσης στην σεζόν και μάλιστα μπροστά στον αρχηγό του κράτους, τον βασιλιά Χάραλντ Ε’, που παρακολούθησε από κοντά τη δράση.

 Μπαίνοντας στον αγώνα με πλεονέκτημα 24 δευτερολέπτων μετά τη νίκη του στον αγώνα σπριντ και με 19 στις 20 βολές, ο Μπο είχε το περιθώριο να μετατρέψει τον τελευταίο γύρο χιονοδρομίας σε γύρο θριάμβου έχοντας πριν ζητήσει από το κοινό να…σιωπήσει πριν εκτελέσει την τελευταία του βολή ενώ προς το τέλος έκανε και την….υπόκλιση.

Για άλλη μια φορά είχε το χρόνο να πάρει και την σημαία της χώρας του για να διασχίσει τη γραμμή του τερματισμού παίρνοντας την 6η του νίκη σε 7 αγώνες καταδίωξης με τον Γάλλο Κεντάν Φιγιόν Μεγιέ να τερματίζει δεύτερος, όντας αλάνθαστος στα 4 πεδία βολής, σε απόσταση 32,7 δευτερολέπτων. Η επιτυχία ήταν διπλή για τη Νορβηγία καθώς ο Στούρλα Χολμ Λεγκράιντ πήρε την 3η θέση του βάθρου σε απόσταση 49.1 δευτερολέπτων.

 Αυτή ήταν η 18η φετινή νίκη του Μπο, αν συνυπολογιστούν και οι επιτυχίες του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετρώντας πλέον 73 νίκες ενώ ο συμπατριώτης του και κάτοχος του ρεκόρ, ο Όλε Αϊνάρ Μπιορντάλεν, παρών στις κερκίδες, εκτίμησε ότι είναι θέμα χρόνου να τον ξεπεράσει.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά