fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τίτλους τέλους έριξε η Ντενίζ Χέρμαν

Παγκόσμιο Κύπελλο: Τίτλους τέλους έριξε η Ντενίζ Χέρμαν

Λίγο μετά την Μάρτε Όλσμπου Ρόισλαντ και η Ντενίζ Χέρμαν-Βικ αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα της μετά την σεζόν του παγκοσμίου κυπέλλου διάθλου.

 Η 34χρονη Γερμανίδα θα αποχαιρετήσει τη δράση αυτή την εβδομάδα στο Όσλο της Νορβηγίας που ρίχνει την αυλαία στην σεζόν. «Πάντα ένιωθα ότι ήταν το απόλυτο προνόμιο να μπορώ να κάνω επάγγελμα το πάθος μου. Η ζωή μου έγινε πλουσιότερη με τις φιλίες που έκανα και τους υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν και πίστεψαν σε εμένα. Μετά από 16 χρόνια στο σκι αντοχής και 7 χρόνια στο δίαθλο ήρθε η στιγμή να αρχίσω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου», ήταν τα λόγια της.

 Σε επίπεδο παγκοσμίου κυπέλλου σκι αντοχής η Χέρμαν πήρε 6 βάθρα σε ατομικούς αγώνες και ένα μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014 ενώ από το 2016 άρχισε η πορεία της στο δίαθλο. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της εκεί ήταν το χρυσό Ολυμπιακό στο μετάλλιο το Πεκίνο το 2022 στο ατομικό αγώνισμα των 15 χιλιομέτρων ενώ αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2019 στην καταδίωξη και τον περασμένο μήνα στο Όμπερχοφ, μπροστά στο κοινό της χώρας της, στο αγώνισμα του σπριντ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Χειμερινά