fbpx

Παγκόσμιο Junior: Γερμανική κυριαρχία με τη Γκρότιαν

Παγκόσμιο Junior: Γερμανική κυριαρχία με τη Γκρότιαν

Η Γερμανία κατέλαβε την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων του παγκοσμίου πρωταθλήματος διάθλου junior με την Ζελίνα Γκρότιαν να παίρνει 4 χρυσά στο Σουτσίνκ του Καζακστάν.

 Η Γκρότιαν πήρε τη νίκη στους αγώνες σπριντ και καταδίωξης ενώ παρά τις τέσσερις άστοχες βολές στην καταδίωξη η πρωταθλήτρια Ευρώπης πήρε τη νίκη με διαφορά άνω του ενός λεπτού από την πλησιέστερη αντίπαλό της, τη Γαλλίδα Ζαν Ρισάρ. Στο σπριντ έχασε επίσης 2 βολές ωστόσο και πάλι πήρε τη νίκη με τη Ρισάρ να την ακολουθεί και σε αυτή την περίπτωση.

 Η Ρισάρ έφτασε τα 3 αργυρά μετάλλια στο ατομικό αγώνισμα των 12,5 χιλιομέτρων με νικήτρια εκεί την Σλοβένα Κάγια Ζορτς. Η γαλλική ομάδα πήρε τη δεύτερη θέση στο ομαδικό χάνοντας από τη Γερμανία των Ζελίνα Καστλ, Γιοχάνα Πουφ, Μαρλέν Φίτνερ και Ζελίνα Γκρότιαν. Πουφ και Γκρότιαν μαζί με τους Μπέντζαμιν Μερτς και Χανς Κέλνερ πήραν τη νίκη στο μεικτό ομαδικό με διαφορά 25,8 δευτερολέπτων από τη Γαλλία.

Στην ανδρική πλευρά ο Μπέντζαμιν Μερτς νίκησε τον Νορβηγό Άιναρ Χέντεγκαρτ με διαφορά 7 δευτερολέπτων στο ατομικό αγώνισμα των 15 χιλιομέτρων. Ο Κάμπελ Ράιτ από τη Νέα Ζηλανδία ήταν αλάνθαστος στα 10 χλμ. σπριντ και πήρε τη νίκη, ο πρώτος από τη χώρα του που παίρνει μετάλλιο σε αυτό το επίπεδο. Ο Μάρτιν Νέβλαντ από τη Νορβηγία ηγήθηκε στο 1-2-3 της χώρας του στην καταδίωξη μπροστά από τον Χέντεγκαρτ και τον Τριμ Γκέρχαρντσεν.

 Μαζί τους ο Ισάκ Φρέι πανηγύρισε τη νίκη στην σκυταλοδρομία επικρατώντας της Γερμανίας με διαφορά 8,9 δευτερολέπτων. Η Γερμανία πήρε τα 4 μετάλλια στην κατηγορία των νεανίδων με τη Γιούλια Κινκ να παίρνει τη νίκη στο ατομικό αγώνισμα των 10 χλμ. από την Ελβετίδα Αλέσια Λάαγκερ. Στο σπριντ και την καταδίωξη νικήτρια ήταν η Γιούλια Τανχάιμερ που μαζί με της Κινκ και Λία Τσίμερμαν πήραν τη νίκη στο ομαδικό.

Ο Νορβηγός Κάσπερ Κάλκενμπεργκ πήρε τη νίκη στο σπριντ νέων με τον συμπατριώτη του, τον Σίλβερτ Γκέρχαρντσεν να επικρατεί στην καταδίωξη ενώ ο Σλοβένος Γιάκουμπ Μποργκούλα ήταν ο νικητής στο ατομικό αγώνισμα των 12,5 χλμ με την Τσεχία να παίρνει τη νίκη στο ομαδικό. Τέλος στο μεικτό ομαδικό ο τίτλος πήγε στη Νορβηγία που κατέλαβε την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων με 5 χρυσά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά