fbpx

Παγκόσμιο Short Track: Χρυσή τριάδα για τη Βέλζεμπερ (vids)

Παγκόσμιο Short Track: Χρυσή τριάδα για τη Βέλζεμπερ (vids)

Η Ολλανδή Ζάντρα Βέλζεμπερ ήταν πρωταγωνίστρια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πατινάζ ταχύτητας Short Track στην Σεούλ της Νότιας Κορέας με τρία χρυσά μετάλλια την τελευταία ημέρα δράσης.

 Η 21χρονη αθλήτρια που υπερασπίστηκε τον τίτλο της στα 500 μέτρα την προηγούμενη ημέρα έκανε την έκπληξη στην απόσταση των χιλίων καθώς αποδείχθηκε ταχύτερη από το μεγάλο φαβορί, την ντόπια Τσόι Μιν-Τζέονγκ. Την τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε η Κόρτνεϊ Σαρό από τον Καναδά με την κάτοχο του χρυσού μεταλλίου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, την Ολλανδή Σούζαν Σούλτινγκ, να δέχεται ποινή και να μένει εκτός τριάδας.

Βέλζεμπερ και Σούλτινγκ συνεργάστηκαν με τις Σέλμα Πούτσμα και Γιάρα Φαν Κέρχοφ παίρνοντας τον τίτλο στην σκυταλοδρομία 3.000 μέτρων, επικρατώντας με διαφορά 95 χιλιοστών του δευτερολέπτου της Νότιας Κορέας ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Καναδά.

Βέλζεμπερ και Σούλτινγκ ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Τόιν Μπόερ και τον Γιανς Φαν’τ Βάουτ στη μικτή σκυταλοδρομία 2.000 μέτρων με αποτέλεσμα να έρθει άλλη μία νίκη μπροστά από τη δεύτερη Κίνα με την Ιταλία να κλείνει την πρώτη τριάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά