fbpx

Παγκόσμιο Μπακουριάνι: Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων

Παγκόσμιο Μπακουριάνι: Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Freestyle Ski και Σνόουμπορντ του 2023 στο Μπακουριάνι έφτασε στο φινάλε του, έπειτα από δύο εβδομάδες συναρπαστικών μαχών, αλλά και ιδιαίτερων απαιτήσεων λόγω των καιρικών συνθηκών. Με όλα τα αγωνίσματα να έχουν ολοκληρωθεί, διαμορφώθηκε και η τελική κατάταξη των μεταλλίων με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Αυστρία.

Τα τρία χρυσά μετάλλια (μαζί με άλλες τέσσερις χώρες) και τα συνολικά 13 μετάλλια φέρνουν τους Αυστριακούς στην κορυφή και των δύο κατηγοριών, δίνοντάς τους έτσι και επισήμως τον χαρακτηρισμό της πιο επιτυχημένης ομάδας της διοργάνωσης. Καναδάς, ΗΠΑ, Ελβετία και Γαλλία είναι οι άλλες τέσσερις χώρες που είδαν από τρεις φορές κάποιον αθλητή τους στην κορυφή του βάθρου, με την Ελβετία μάλιστα να έρχεται δεύτερη σε σύνολο μεταλλίων, φτάνοντας τα 10.

Από εκεί και πέρα, σημειώνεται πως οι οικοδεσπότες Γεωργιανοί δεν ευτύχησαν να δουν κάποιον δικό τους αθλητή στο βάθρου, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην Αυστραλία, αφού κατάφερε μεν να συγκεντρώσει έξι μετάλλια στο σύνολο, τα τέσσερα εξ αυτών να είναι ασημένια -η δεύτερη μεγαλύτερη τέτοια συγκομιδή πίσω από την Αυστρία-, αλλά να μην προσθέσει ούτε ένα χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές της επιστροφής της.

Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά