fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νικήτρια στο σπριντ η Έμιλι Χαρόπ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Νικήτρια στο σπριντ η Έμιλι Χαρόπ

Η Γαλλία κατέλαβε και τις τρεις θέσεις του βάθρου στον αγώνα σπριντ γυναικών για το παγκόσμιο κύπελλο ορειβατικού σκι στο Βαλ Μαρτέλο.

Στο ιταλικό χιόνι η κορυφαία στους αγώνες σπριντ αυτή την σεζόν, η Έμιλι Χαρόπ, επικράτησε σε προημιτελικά και ημιτελικά προτού θριαμβεύσει και στον τελικό με 3 λεπτά και 48,736 δευτερόλεπτα. Η συμπατριώτισσά της, Λένα Μπονέλ, ήταν δεύτερη σε απόσταση 8,188 δευτερολέπτων ενώ η επίσης Γαλλίδα Σέλια Περιλά-Πεσί, ολοκλήρωσε το βάθρο ούσα βραδύτερη κατά περισσότερα από 13 δευτερόλεπτα από τη νικήτρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης ένας αγώνας σπριντ γυναικών βρίσκει στο βάθρο τρεις αθλήτριες από την ίδια χώρα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Αρνό Λιτά από την Ελβετία πανηγύρισε την 7η νίκη της καριέρας του σε αγώνα σπριντ παγκοσμίου κυπέλλου επικρατώντας στον τελικό του Ισπανού Οριόλ Καρντόνα Κολ με διαφορά μόλις 849 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Η Ελβετία πανηγύρισε και το χάλκινο μετάλλιο με τον Ιβάν Άρνολντ. Με το αποτέλεσμα αυτό ο Λιτά είναι πρώτος στη βαθμολογία με 390 βαθμούς και ο Άρνολντ ακολουθεί με 334.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Χειμερινά